Skip to content

Lakóház építése

Dunakeszi

Dátum: 2022. november – 2023. március
Feladat: költségkiírás készítése, tervezéstámogatás, tervezési- és  kivitelezési szaktanácsadás

PROJEKT LEÍRÁS

Egy kiemelkedő megjelenésű  Duna parton elhelyezkedő családi ház tervezési folyamatába hívtak meg, hogy készítsem el az épület tételes költségvetését, majd segítsem a kiviteli tervek véglegesítését. 

A véglegesítés közben sok izgalmas csomópont került elő, valamint lehetőség volt pl. a nyílászárók méreteinek, nyithatósági módjainak optimalizálására, melyeket követően a karbantartás könnyebb lesz, és a bekerülési áron is faragni tudtunk. 

Mivel a tervezés nem generáltervezésben történt, így jól jött a kiegészítő segítség. Cél volt, hogy minden tervezés közbeni változtatás átvezetésre kerüljön szakági tervekre, ezzel biztosítva, hogy ne a kivitelezés alatt kelljen a berendezések, csővezetékek helyét újragondolni.

A pinceszinten elhelyezkedő garázs, és tárolók, valamint gépészeti helyiségeket a Duna áradása esetén védeni szükséges a víz ellen, így a megfelelő anyagválasztás, szigeteléstechnológiák nagy szerepet töltöttek be. Az épület nettó összes területe 340m2, melyhez 120m2 terasz, 12m2 zöldtető, és medence is tartozik. 

Feladatok:

  • tételes költségvetés készítése
  • megrendelővel való egyeztetések
  • szakági tervek összefésülése
  • tervegyeztetések
  • tervek átnézése kivitelezési szempontból

A MEGRENDELŐ VISSZAJELZÉSE:

„Zsófiát nekem a saját tervezőm ajánlotta, hogy készítse el nekem a költségvetés kiírását a házunknak. Az első beszélgetés után észrevehető volt a szakmai tudása. 

A kiírást időben teljesítette, nem hitegetett határidőkkel, amit mások tesznek. Később nekem a tervezők munkájának az átnézésébe, összefésülésében segédkezett ismét, mert mint utóbb kiderült volt mit javítani a terveken. Munkáját itt is időre teljesítette és a nyitott kommunikációját nagyon értékeltük.

Praktikus meglátásaival előre segítette a tervezőket és útközben mindig lehetett tőle tanácsot kérni.  

Az megbeszélt árajánlatától nem tért el. Maximálisan tudjuk ajánlani!”

                                                                               H.K. magánszemély