Skip to content

Hegyoldali kenderház

Budaörs

Dátum: 2023. április- július
Feladat: tervezési projektmenedzsment, kivitelezési szaktanácsadás, ütemezett költségkiírás készítése

 

PROJEKT LEÍRÁS

Szerencsésen a nehézségek között kerestek meg a kivitelezők, hogy egy már elindított projekt zökkenőit kiegyengessem. Az épülethez elkészített tervek első körben nem mentek át a főépítészi bírálaton, és bár az épület befoglaló méreteit megtartottuk, de újra definiáltuk az épületet. 

A telek adta gyönyörű hegyoldal, az erdei hangulat, és a megrendelő álma, hogy a természetben tudjon pihenni, étkezni, gyógynövényeket szárítani felülírta a korábbi magastetős koncepciót.

A beépítési százalék kihasználása mellett létrehoztunk a lapostetőn egy kilátással, és az erdővel összekapcsolódó nagy teraszt, mellyel minden szempontból ki tudtuk elégíteni az álmokat.

A ház új statikai és alaprajzi terveket kapott, optimalizáltuk a belsőépítészet költségvetését is. A kivitelezés előkészítéséhez a költségvetési kiírás már ütemek szerint készült, hogy a beköltözéshez szükséges minimum feltételek adottak legyenek.

Az épület földszinti szerkezete, és hátfala zsalukőből épült a hegyoldali elhelyezkedés miatt, a zárófödém fafödéme befújt szigeteléssel, az emeleti falak faváz rendszerében ökotudatosan választott kenderbeton vázkitöltéssel készültek.

Kertkapcsolatos hálószobák adják a folyamatos kapcsolatot a természethez, a földszinten garázs és vendégszoba kapott helyet.

Feladatok:

  • Tételes kivitelezői költségkiírás, anyagmennyiség számítás készítése
  • Előkalkulációk a bekerülési költségekre, ütemezések meghatározása
  • Tervezési projektmenedzsment és szaktanácsadás

A megrendelő visszajelzése:

“ 

J.N. magánszemély