Skip to content

Házfelújítás műhelymunka

Dombóvár

Dátum: 2022. július
Feladat: elméleti- és gyakorlati ismeretek átadása ház építése és felújítása kapcsán

PROJEKT LEÍRÁS

3 napos műhelymunkán keresztül ismertettük a legfőbb házfelújítással, építéssel kapcsolatos tudnivalókat sok elméleten és gyakorlati tapasztalatokon keresztül. 

Készült durvázó-, tisztázó-, és lószaros simítóvakolat, vályogtégla, rakott sárfal, bemutattuk az ablakkáva képzés, és áthidaló cserék módjait. Elemeztük a házfelújítás és tervezés lépéseit, ismertettük a természetes szigetelőanyagokat, melyek alkalmasak minden nemű falazat, és legfőképpen vályogfalak szigetelésére.  Rétegrendekre, csomópontokra is kitértünk, és talán a legizgalmasabb esemény a saját anyag tesztelésének bemutatása, hogyan kell megfelelő arányú vályogvakolatot előállítani.

Feladatok:

  • Elméleti előadások 
  • Saját anyagból való vályogvakolat előállítása
  • Házfelújítási alapismeretek
  • Tervezési és kivitelezési ütemezések, lépések ismertetése
  • Gyakorlati munka vezetése
  • Természetes szigetelések bemutatása

Résztvevők visszajelzései:

“ Nagyon sokat tanultunk. Szerintem nem volt sem túl sok, sem túl kevés, nagyon jól összerakott és vezetett, profi workshop volt, igen hasznos. Csak ajánlani tudom bárkinek.

H.P.A.

” Nagyon szuper, hogy ennyi sok lehetőség volt a vályogtapasztás begyakorlására ennyire hozzáértő, segítőkész mesterek közreműködésével. Nagyon érdekesnek találtam a különböző rétegrendek kialakítását is, kezdve a szükséges anyagok keverési arányával , egészen a felhordás technikájáig. 

    Külön szeretném megköszönni továbbá, a mindenre kiterjedő elméleti oktatást!  Elképesztően hasznosnak találtam pl., hogy a különféle természetes szigetelő anyagokat is volt alkalmunk megnézni, megfogni, megszagolni :))  „
K.A.